Vetrotech Saint-Gobain International, specialist in innovatieve glasoplossingen, heeft Lunax bvba overgenomen. Dit Belgische bedrijf is gespecialiseerd in frameloze, volledig glazen brandwerende deuren en wanden. Het is een internationale speler die in een korte tijd naam en faam heeft verworven met haar producten in de glaswereld. Met de overname vergroot Vetrotech zijn innovatieve mogelijkheden en assortiment aan systemen, waarmee het nog beter in kan spelen op groeiende architectuurtrends van transparant bouwen in combinatie met ontwerp- en veiligheidsoplossingen.

Het innovatieve Lunax-systeem omvat een dubbelwerkende aan beide kanten brandwerende deur, die bestaat uit een groot glazen oppervlak met slechts vier deurscharnieren. Dit draagt bij aan het creëren van een transparant, helder, eigentijds, ruimtelijk én veilig interieur. Zo zijn Lunax-deuren  exclusief voorzien van het veelzijdige en multifunctionele Contraflam® brandwerende veiligheidsglas van Vetrotech. Het Lunax-systeem voldoet aan de E-, EW- en EI-classificaties voor zowel 30 als 60 minuten brandwerendheid. Geheel in lijn met de Saint-Gobain-strategie kan Vetrotech dankzij deze overname haar portfolio van innovatieve systemen verder ontwikkelen en uitbreiden naar nieuwe segmenten en gebieden. Dankzij de talloze opties binnen de Saint-Gobain Group, kan de Lunax-deur op verzoek op maat worden gemaakt. Door een ongelimiteerde keuze aan deurkrukken, mogelijkheden van gezeefdrukt en gekleurd glas en veel extra decoratieve opties kunnen architecten of gebouweigenaren hun creativiteit de vrije loop laten.

Meerwaarde voor klanten en partners
Vetrotech is blij met de uitbreiding van het internationale netwerk van geautoriseerde monteurs en partners door het assortiment aan Lunax-oplossingen te verbreden en het toevoegen van meer functies. “Ik ben trots op deze stap, omdat het nieuwe zakelijke kansen biedt en we nog beter kunnen inspelen op de behoeften van onze klanten”, zegt Guillaume Le Gavrian, CEO Vetrotech Saint-Gobain. “We hebben we een sterke trend opgemerkt om frame-elementen te minimaliseren en transparantie te maximaliseren. Dit blijkt uit de toenemende interesse van architecten en ontwerpers voor dit product. De ongeëvenaardheid van de Lunax-deur creëert meerwaarde voor onze klanten en partners, omdat brandwerende deuren volledig en op maat in de esthetiek van het ontwerp kunnen worden geïntegreerd.”