Gehard, transparant, tweezijdig EW 30 brandwerend glas toepasbaar in houten en stalen frames

 

Vetrotech Saint-Gobain, specialist in innovatieve glasoplossingen, introduceert Vetroflam 2S. Dit is de sterkste, dunste, lichtste en meest transparante tweezijdige EW 30 brandwerende veiligheidsbeglazing in zijn klasse. De beglazing is gecertificeerd als onderdeel van een Meranti-houten kozijnsysteem. Daarmee speelt Vetrotech in op architectuurtrends die een toenemend gebruik laten zien van hout in interieurontwerp en bouwconstructies. Donkerrode Meranti is de meest gebruikte duurzame houtsoort in de Nederlandse timmerindustrie. In combinatie met het Meranti-houten frame biedt het systeem visuele en voelbare warmte, waardoor het geheel een esthetische uitstraling krijgt. De glastoepassing is ook succesvol getest in stalen Jansen- en Forster-profielen. Vetroflam 2S is hiermee de nieuwe standaard voor 30 minuten weerstand tegen brand-doorslag en brand-overslag (WBDBO).

 

De tweezijdig brandwerende Vetroflam 2S-glasoplossing bestaat uit speciaal gehard, monolithisch brandwerend glas, gemonteerd in een houten of stalen kozijnsysteem. Met afmetingen tot 1.200 x 2.200 mm, een dikte van slechts 6 mm aan beide kanten, en een innovatieve hittereflecterende coating beschermt het mensen en hun eigendommen aan weerszijden van het glas bij brand, waarbij het bovendien transparant blijft. Dankzij de combinatie met Meranti-frames of andere vergelijkbare houten frames met minimaal dezelfde houtmassa biedt de beglazing een nieuw alternatief voor trappenhuizen en scheidingswanden in nieuwe of gerenoveerde gebouwen. De veiligheidskarakteristieken van dit glas sluiten perfect aan bij toepassing in appartementen, kantoren, zorginstellingen of scholen.

 

Tien keer sterker dan normaal floatglas

Dankzij de geharde eigenschappen is Vetroflam 2S geclassificeerd als 1 (C) 1 veiligheidsglas en is het  tien keer sterker dan normaal floatglas. Daardoor is er minder kans op breuk bij transport, montage en bij duurzaam gebruik. Bovendien is de glasoplossing prima bestand tegen krassen en vingerafdrukken en is er geen kans op letsel. Doordat Vetroflam 2S in alles tweezijdig is (letselwerend, brandwerend, leesbaar brandwerend stempel) en bovendien dun en licht is, kan het eenvoudig en snel worden geïnstalleerd. Dat kan op de bouw of al in de timmerfabriek, omdat het niet meer uitmaakt aan welke kant het prefab-element later met de brandhaard wordt belast. Andere belangrijke voordelen zijn dat het glas de laagste belasting heeft voor het milieu, omdat het geen toevoegingen kent en volledig recyclebaar is na een eeuwige levensduur. Verder biedt Vetroflam 2S een hoge lichtsterkte en comfort voor de gebruikers en bewoners van gebouwen dankzij de buitengewone helderheid en 82% lichttransmissie.