OMA brengt duurzaamheid, transparantie en veiligheid stijlvol samen in één gebouw.

Het Timmerhuis in hartje Rotterdam is een plek waar een tijdje geleden letterlijk en figuurlijk nieuw leven werd ingeblazen. De nieuwbouw is zo’n zestig meter hoog en maakt integraal deel uit van dit prestigieuze woon-, werk- en cultuurcomplex.

De opbouw bestaat uit een plint, vijf bouwlagen met kantoren en twee woontorens die in totaal 84 appartementen herbergen. De stalen structuur en volglazen gevels vallen echt op in dit door Reinier de Graaf (OMA) ontworpen gebouw. Verder blinkt Het Timmerhuis uit in veiligheid en duurzaamheid. Het heeft niet voor niets het BREEAM Excellent-certificaat in de wacht gesleept.

Ontwerpbureau OMA werd gevraagd om Het Timmerhuis een frisse, duurzame en transparante uitstraling te geven met veel daglichttoetreding. Het gebouw heeft een uniek ontwerp dat is bedacht als een zwevende wolk van staal en glas, waarbij zoveel mogelijk begane grond kolomvrij is gehouden.

In Het Timmerhuis zijn verschillende innovatieve glassoorten van Vetrotech toegepast, waarbij ook is gekeken naar letsel- en brandveiligheid. Zo is veel van het glas in de (binnen) gevels en vluchtwegen 60 minuten brandwerend uitgevoerd (Contraflam® EI en EW) met een één- of tweezijdige brandbelasting.

In Het Timmerhuis is totaal voor zo’n 3.600m² aan brandwerende veiligheidsbeglazing geplaatst. ”Een mooi project, waarin we uitstekend hebben samengewerkt met de ontwerpers van OMA”, aldus Mark van Tilborg, Sales Manager bij Vetrotech.