Brandwerend veiligheidsglas bestellen is natuurlijk niet zo moeilijk. Je pleegt een telefoontje of stuurt een mailtje naar ons, en het is vrij snel gepiept. Maar het glas juist toepassen in houten kozijnen en deuren, en er ook nog eens voor zorgen dat het glas optimaal tot zijn recht komt, is vaak een ander verhaal. Om dat verhaal goed en helder uit de doeken te doen, hebben wij de Timber Guide gemaakt. Deze brochure biedt een praktische handleiding voor het toepassen van brandwerend glas in houten kozijnen en een overzicht van testen hiermee.

 

Volg de richtlijnen voor gegarandeerde kwaliteit en veiligheid

Timber Guide (versie 2) beschrijft de nieuwste standaard als het gaat om brandwerende houten puien met brandwerend glas. Want de vereiste brandwerendheid wordt niet alleen gegarandeerd door de beglazing zelf, maar ook door kozijnen en alle andere bouwelementen die met het glas in aanraking komen. Door de richtlijnen tot in detail uit te voeren, garandeer je als glasplaatser de kwaliteit en de vereiste veiligheid, zoals je die van Vetrotech gewend bent.

 

Testen wijzen het uit: hardhout en brandwerend glas vormen prima match

Ondanks alle ‘kunststof-opties’ blijft hout een veelgebruikt materiaal voor kozijnen. Je zou denken dat hout nou niet direct de eerste keuze is als het gaat om brandveiligheid, maar ook bij brandwerend glas wordt vaak (hard)hout gebruikt vanwege de goede brandwerende eigenschappen. Die brandvertragende werking is afhankelijk van de hardheid en dichtheid van het hout. Van de honderd testen met onze producten worden er zestig in hardhouten profielen uitgevoerd. En die laten zien dat hout en brandwerend glas uitstekend mixen en een prima match vormen.

 

Ook over plaatsingsdetails en regelgeving lees je in de Timber Guide

De Timber Guide biedt een compleet verhaal. Met een opzet waarin duidelijk binnenpuien gescheiden worden van buiten gevelelementen krijg je inzicht in de manier waarop je de verschillende glasfamilies van Vetrotech kunt toepassen in hout. Handig daarbij is dat we per product gedetailleerd tonen hoe je het glas kunt toepassen. Ook vragen over bandjes, blokjes, insteekdieptes, houtmassa’s en glaslatten worden beantwoord. En wie dol is op regelgeving, NEN6069 en hoe hiermee om te gaan, komt ook volledig aan zijn trekken.

Kortom: download, lees en gebruik de Timber Guide!