Eerder al introduceerden wij brandwerende beglazing, Contraflam (Lite) Screenline oplossing, een prima product voornamelijk gericht op brandveiligheid en privacy. Echter, een brandwerende beglazing reageert op warmte (dat is zijn functie) en zijn er altijd risico’s in een ‘warme hoek’  in een zuidgevel waar de opwarming het hoogst zal zijn. Daarom hebben wij onze Screenline oplossingen verder doorontwikkeld en kunnen wij met trots melden dat wij ook een unieke oplossing hebben voor in de gevel, de Vetroflam Screenline Climaplus! Dezelfde brandveiligheid in de gevel, maar dan zonder risico van opschuimen/reactie van de brandwerende interlayer.

Multifunctionele brandwerende beglazing

Gebouwen worden steeds vaker voor multifunctionele doeleinden ontworpen en gebruikt. De gevel maakt hierbij een belangrijk deel uit van het totaalplaatje. Niet alleen vanwege de uitstraling van het pand, maar ook vanwege de (multi)functionaliteit van de gevel. Een belangrijk onderdeel hiervan is het creëren van een veilige en aangename werkomgeving voor de mensen die er werkzaam zijn.

Zonlicht

Voldoende licht is – in de meeste gevallen – de belangrijkste voorwaarde om het werk uit te kunnen voeren. Maar naast het visuele aspect heeft de aanwezigheid van natuurlijk daglicht nog een andere belangrijke functie; het stimuleert  de aanmaak van vitaminen in ons lichaam en laat ons fitter en aangenamer voelen. Echter, is fel zonlicht niet altijd even gunstig als je in een kantoor aan het werk bent. Denk maar eens aan de (weer)spiegeling van de beeldschermen en de warmtestraling die van het glas af komt. Daarom hebben wij onze Vetroflam (6mm glas zonder tussenlaag) ook in combinatie met Screenline getest, zodat deze oplossing perfect toepasbaar is als geveltoepassing.

Waarom onze Screenline oplossingen toepassen?

1  Hygiënisch en onderhoudsvrij:

Doordat de lamellen in het isolatiepakket geïntegreerd zijn, kunnen deze niet beschadigen en aangetast worden door stof, vuil en vocht. Nooit meer schoonmaken dus!
2  Gebruiksgemak: U bent niet afhankelijk van automatische systemen die de zonwering regelen, u doet dit zelf wanneer het u uitkomt.
3  Privacy en design: De lamellen zijn kantelbaar en volledig op te trekken, waardoor u zelf de mate van privacy bepaald. De lamellen zijn in meerdere kleuren leverbaar.
4  Veiligheid: Naast bescherming tegen zonlicht, bieden onze oplossingen u tevens brand- en letselveiligheid op het hoogste niveau. En dit allemaal in één glaspakket, met een minimale dikte van 36mm!

 

Testrapporten beschikbaar?

Natuurlijk hebben wij die! Alvorens wij een productoplossing op de markt brengen, wordt deze eerst grondig getest om te garanderen dat de oplossing brandwerend succesvol beproefd is. Het Screenline systeem is o.a. succesvol getest in aluminium, houten en stalen kozijnen in de classificaties EW30/EW60/EI30 en EI60. Kijk voor de geteste afmetingen of meer informatie over onze Screenline oplossingen, op onze websites of neem contact op via 0495 – 574 435.

Kijk hier voor de uitgebreide brochure.