Fraai en opvallend zijn de juiste bewoordingen voor het nieuwe Hilton hotel Amsterdam Airport Schiphol. Of je nu aankomt met de auto, het openbaar vervoer of het vliegtuig: dit gebouw kan je niet ontgaan. Het prachtige ontwerp is van Mecanoo Architecten. Bij een hotel waar dagelijks talloze mensen werken en verblijven gaat het uiteraard om meer dan opvallen en elegantie uitstralen. Om te voldoen aan de strenge eisen van geluidwerendheid en brandveiligheid is gekozen voor de veiligheidsbeglazing van Vetrotech. Samen met DGMR Adviseurs hebben we Mecanoo al in een vroeg stadium van het ontwerp geadviseerd over het toepassen van de benodigde beglazing. Een goede voorbereiding blijkt het halve werk en werpt absoluut zijn vruchten af.

Het hotel voorzien van veiligheidsbeglazing was een behoorlijke klus. Het gebouw telt 433 kamers en 1.700 vierkante meter aan vergader- en evenementenruimte. Het hart van het hotel vormt een groot uitnodigend atrium met een glazen plafond van 42 meter hoog. Dit is dé centrale ontmoetingsplek, waarbij de witte balustrades zorgen dat daglicht diep het gebouw binnendringt. Het houtwerk, de omlijsting en bekleding geven het geheel een luxueus karakter. Voor het atrium hebben we al het glas geleverd: Contraflam® (Lite) 30 Climaplus en Contraflam® 60 Climaplus. Al deze brandwerende beglazingen zijn toegepast in houten puiconstructies en moesten voldoen aan de brandwerende EW- en EI-classificatie. Uiteraard hebben we alle toepassingen van tevoren uitvoerig getest. Ze voldoen aan alle eisen en zelfs meer dan dat. De Contraflam-beglazing is opgebouwd uit gehard glas en is daardoor extra letselveilig voor alle nationale en internationale gasten in het hotel. Ook aan de allerhoogste eisen is zo voldaan. Met dergelijke producten creëer je en koop je zekerheid; ook als de normen worden aangescherpt.

Samenwerking en commitment

Niet alleen wij als Vetrotech hebben ons steentje, of liever: beglazing bijgedragen aan het hotel. Ook andere partijen, waaronder Interior Glassolutions, die zorg droeg voor de traversepui van het hotel naar Schiphol en de vergaderruimtes. Maar ook voor de prachtige liftschachten en de unieke deuren in de kamers en badkamers. Hierin zijn textiel en goud verwerkt. Verder zijn de scharnieren verwerkt in de kopse kant van de deur, zodat ze nagenoeg onzichtbaar zijn. RuitenVisie uit Zwaag heeft het door Saint-Gobain Glas Solutions Amsterdam geleverde glas geplaatst. Al met al was het een mooi en uitdagend project, in opdracht van aannemer Heddes, waarbij het draaide om goede samenwerking, commitment van alle betrokken partijen in een vroegtijdig stadium, het kiezen van de juiste glastoepassingen en zorgen voor een optimale uitvoering van het project. En ook al is het gebouw eind 2016 opgeleverd; het is nog steeds toonaangevend…

Wilt u weten welke veiligheidsglastoepassingen geschikt zijn voor uw hotel / ontwerp? Neem dan direct contact ons op.