item_5_1_gr

Vetrotech heeft de glasoplossingen geleverd voor het Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC – in Gent, België). Het FPC , dat 80 miljoen Euro kostte om te bouwen biedt verzorging en rehabilitatie in geavanceerde behandelingsunits voor maximaal 272 patiënten. Het gebouw kent een grote interieurruimte met toegangshal, administratiegebouw, bezoekerscomplex, observatie- en crisisafdeling, sociale en educatieve diensten, rehabilitatiefaciliteiten, medisch complex, werkplaatsen en sportfaciliteiten. Er is ook een groot buitengebied met wandelpaden die een tuin, boerderij, moestuin en kas verbinden.

De zwaarste testmethoden van Europe

Als overheidsgebouw en gesloten inrichting, moest het FPC voldoen aan de hoogste standaarden (in Europa) op het gebied van vandalisme en brandwerendheid, zoals gedefinieerd door de Belgische autoriteiten.

Om hieraan te voldoen, ontwikkelde Vetrotech een zeer duurzaam, brandbestendig en onsplinterbaar enkel glas, dat in het gehele gebouw geplaatst is.

Om te waarborgen dat het voldeed aan de vereiste anti-inbraak (splinterbestendig) classificatie zoals vereist door de Belgische overheid – hebben we het glas onderworpen aan een reeks rigoureuze tests. We hebben o.a. de integriteit tot het uiterste getest met een real-time braaktest, waarbij we het glas probeerden te breken met hamers, wiggen, koevoeten en zware beitels.

Net zo belangrijk is de bestendigheid van het glas tegen brand; de testen hiervoor werden uitgevoerd bij de universiteit van Gent. De brandwerende ruiten zijn dubbelzijdig, dus zowel de binnen- als buiten-oppervlakken van het glas werden getest. Er bestond geen twijfel over de integriteit van het glas na afloop van de testen: het liet een bestendigheid zien die 150% langer was dan de tijd vastgelegd in de strikte richtlijnen van de Belgische autoriteiten.