“Kwaliteit beglazing en leverbetrouwbaarheid essentieel bij realisatie project energieneutraal 4e Gymnasium in Amsterdam”

De Esprit Scholengroep heeft onlangs Het 4e Gymnasium in de Amsterdamse Houthavens officieel in gebruik genomen. Volgens Paul de Ruiter Architects is dit het eerste energieneutrale gymnasium van de hoofdstad. Deze energieneutrale school draagt zo ook een steentje bij aan het duurzame stadsdeel. RuitenVisie, het allround glas- en montagebedrijf uit Zwaag, heeft in opdracht van Dura Vermeer de binnenbeglazing geplaatst in het gebouw. Vetrotech leverde de duurzame veiligheidsbeglazing. “Soms was het gezien de grootte en het gewicht van enkele ruiten even passen en meten. We moesten hier en daar ook tilhulpmiddelen inschakelen. Maar verder was het een routineklus”, aldus Dick Knijn, directeur van Ruitenvisie.

“Dat het plaatsen van het glas soepel en routinematig verliep, komt mede dankzij de uitstekende samenwerking met Vetrotech”, zegt Knijn. “We werken al jaren samen bij verschillende projecten, zijn prima op elkaar ingespeeld en ook nu hadden we elkaar weer gevonden. Een enorm pluspunt van Vetrotech is de leverbetrouwbaarheid. Zeker bij een project waarbij het halen van strakke afleverdeadlines cruciaal is. Bovendien kon Vetrotech de garantie geven voor een snelle en efficiënte nalevering van beglazing als dat nodig mocht zijn.” De beglazing zorgt voor voldoende daglichttoetreding die bijdraagt aan een gezond binnenklimaat. Niet voor niets is het gebouw benoemd tot Frisse School.