Voor nieuwbouw, het ‘New Main’, van het European Patent Office (EPO) in Rijswijk heeft Vetrotech zowel brandwerend als inbraakwerend glas geleverd uit de FIRE- en PROTECT-range. Onder andere Contraflam Lite EW30 en EW60 en Vetrogard Attack voor binnentoepassing in stalen ramen via Plooijer Zaandam.

Daarnaast heeft Vetrotech via zusterbedrijf SGGS Direct en Gevel in Arnhem en gevelbouwer AKS Bouw in Grubbenvorst, brandwerende isolatiebeglazing in combinatie met aanvullende geluidseisen geleverd, te weten: Vetroflam Façade EW30 en Climaplus Contraflam Lite EW30 met een zonwerende coating in Silence-opbouw. Voordeel van het gebruik van Vetroflam Façade is de brandwerende combinatie in het glas met dezelfde aspecten als de standaard zonwerende beglazing. Hierdoor is het niet nodig om meerdere ruiten te combineren, maar is zowel de brand- als de zonwering in dezelfde ruit toegepast, mits de brandwering van binnen naar buiten is vastgesteld.

Het voordeel is dat de gebruiker geen verschil ziet en het product toch slechts isolatieglasdikte heeft. Het bespaart dus gewicht voor zowel de constructie als de monteur. De Vetroflam Façade-beglazing is uitvoerig getest in maatvoeringen tot 1500 x 3000mm in Schüco-profielen. En de Climaplus Contraflam is zelfs getest in 2300 x 4600mm. EPO is een van de grootste internationale instellingen in Nederland en telt zo’n 2700 medewerkers. Het totale bouwproject is juni 2014 van start gegaan en wordt volledig afgerond medio 2020.