Een gehard glaspaneel op basis van Pyroswiss en een bijbehorend gecertificeerd punthoudersysteem om het glas te monteren; dat maakt samen de solide en veilige totaaloplossing Pyroswiss SBS (Smoke Barrier System). Het systeem controleert en kanaliseert de verspreiding van vuur en hete rook in gebouwen door de vorming van een vaste, transparante (glazen) barrière tegen hoge temperaturen.

Het biedt weerstand tegen rook, toxische gassen en brand conform de EN 12101-1; de Europese regelgeving voor beperking van rook in grotere brandcompartimenten tot wel meer dan 120 minuten. Zo blijft een veilige vluchtweg gegarandeerd. Uniek aan SBS is het ophangsysteem aan twee punten. Brandtesten hebben bewezen dat het systeem de temperaturen aan kan die zijn vastgelegd in de regelgeving. Bovendien levert de bevestiging van het systeem op twee punten een flinke tijdswinst op. Verder is er extra beveiligingsoptie (SAFE) mogelijk die ervoor zorgt dat het glas niet direct naar beneden valt, mocht het breken. Zo voorkomt het letsel.

Pyroswiss kan zowel binnen als buiten worden toegepast en wordt vaak in winkelcentra, parkeergarages, stations en ziekenhuizen verwerkt om rookverspreiding in vluchtwegen te voorkomen. De praktijk laat zien dat rookwering steeds vaker op de agenda staat van de overheid en zodoende wordt de controle op de beproeving in combinatie met CE-markering steeds strikter gehanteerd. Het is dan ook absoluut niet toegestaan af te wijken van de testrapporten om de classificatie van Pyroswiss SBS te behouden.