F.A.Q.

Is het toegestaan om brandwerend glas af te kitten?

Vetrotech test altijd zonder kit, daar dit een zwaardere belasting heeft op het glas. In de praktijk is het gebruik van kit in combinatie met brandwerende beglazingen toegestaan.

In principe kan iedere type kit gebruikt worden, echter dient de kit niet snel ontvlambaar te zijn (er dient een hogere klasse te zijn dan klasse D, zoals bijvoorbeeld klasse C, B of A2 en A1). Men kan dus een neutrale silicone kit gebruiken of een neutrale, overschilderbare kit. In geval van gelaagd glas is er echter nog een voorwaarde aan de kit: deze mag geen weekmakers bevatten.

Kitten hebben ook geen invloed op soorten folies tussen het glas zoals; pvb folies, geluidswerende folies, kleurfolies e.d. Immers zijn de brandwerende beglazingen Contraflam® (Lite) voorzien van een polisulfide randafdichting, waardoor een dergelijke kit niet in contact kan komen met diverse soorten folies (tussen het glas). De brandwerende beglazingen Vetroflam® en Pyroswiss® in isolatie opbouw voorzien van siliconen randafdichtingen, waardoor een kit niet in contact kan komen met de folies.

Hoe dient brandwerend glas gereinigd worden?

De functie van glas is enerzijds gerelateerd aan licht en transparantie, anderzijds aan de vormgeving. Om beide aspecten optimaal tot hun recht te laten komen, is periodieke reiniging noodzakelijk. Bij reiniging van brandwerend glas dient u op de volgende zaken te letten:

- Gebruik altijd schoon water en een zachte spons of doek;
- Gebruik voor extra reiniging een ruitenspray;
- Gebruik bij ernstige vervuiling niet-agressieve oplosmiddelen;
- Verwijder alle stickers zo snel mogelijk om inwerking van de zon te voorkomen;
- Reinig brandwerend glas nooit met schuurmiddelen, staalwol of scheermesjes;
- Gebruik nooit een glaskrabber.

Wat zijn de gebruiksvoorwaarden en toepassingstechnieken van Polygard® en Vetrogard®?

Klik op het Pdf-icoon om de Gebruiksvoorwaarden en Toepassingstechnieken van onze PROTECT veiligheidsbeglazing Vetrogard® en Polygard® te bekijken.

Wat zijn de technische specificaties voor het plaatsen van Polygard® and Vetrogard® veiligheidsbeglazing?

Klik op het Pdf-icoon om de technische specificaties van onze PROTECT veiligheidsbeglazing Vetrogard® en Polygard® te bekijken.

Welke voordelen heeft de Vetroflam® nu eigenlijk?

Vetroflam 30 is éénzijdig brandwerend glas dat voldoet aan de classificatie EW30. We hebben het door en door getest en het splintert niet. Het is dun, makkelijk toe te passen, brandwerend en letselveilig. En omdat het éénzijdig glas is, ook nog een stuk voordeliger dan tweezijdig brandwerend glas. Daarnaast oogt het glas een stuk moderner en vriendelijker dan bijvoorbeeld spiegeldraadglas. Kortom, Vetroflam biedt een veilige en fraaie upgrade op alle fronten. Ontdek nu de voordelen! Natuurlijk ook voor bedrijven en organisaties die geen spiegeldraadglas in hun pand hebben…

Klik op 'download bestand' om dit bestand gemakkelijk te kunnen delen met uw klant.

Is spiegeldraadglas wel zo veilig als men denkt?

Veiligheid gaat voor alles in een bedrijfspand, school, ziekenhuis of kantoorpand. Veel panden hebben spiegeldraadglas toegepast. Helaas biedt dit slechts schijnveiligheid. Weliswaar ziet het glas er stevig en weerbaar uit, maar niets is minder waar. Bij brand springt het stuk en de ruimte staat vervolgens binnen enkele minuten vol rook. Bovendien kunnen glasscherven ernstige verwondingen veroorzaken. Gelukkig zijn er oplossingen die wel voldoen aan de huidige veiligheidseisen en bescherming bieden bij brandwerende situaties. Vetroflam 30 is zo’n oplossing die u kunt aanbieden aan uw klanten.

Klik op 'download bestand' om dit bestand gemakkelijk te kunnen delen met uw klant.

Wat is een Pyroswiss® SBS-beglazing?

Pyroswiss SBS kan zowel binnen als buiten worden toegepast en wordt vaak in winkelcentra, stations en ziekenhuizen verwerkt om rookverspreiding in vluchtwegen te voorkomen. Het biedt rook, toxische gassen en ook brand weerstand conform de EN 12101-1; de Europese regelgeving voor beperking van rook in grotere brandcompartimenten tot wel meer dan 120 minuten zodat een veilige vluchtweg gegarandeerd blijft.

Klik op 'download bestand' om dit bestand gemakkelijk te delen.

Algemene Voorwaarden Nederlands

Klik op 'download bestand' om de Algemene Voorwaarden te bekijken.

Lunax Porta Contraflam Leaflet

Klik op 'download bestand' om de Lunax Porta Contraflam Leaflet te bekijken.

Lunax orderformulier voor onze gecertificeerde installateurs

Klik op 'download bestand' om het nieuwe orderformulier te raadplegen.