Het jaar 2017 zit er op. Het was een mooi, goed en innovatief jaar waarin we verschillende nieuwe glastoepassingen hebben gelanceerd, mooie projecten hebben afgerond, uitgebreide glas testen hebben uitgevoerd, handige publicaties uitbrachten en acte de présence gaven op verschillende vakbeurzen in binnen- en buitenland. In deze nieuwsbrief blikken we kort terug op dit jaar dat mede dankzij u de nodige glans kreeg. En ook in 2018 staat er weer heel wat op stapel. Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte van alle innovaties, ontwikkelingen en uitdagende projecten.

 

Vetrotech’s jaaroverzicht 2017

 

Kennis delen / vakbeurzen

Vetrotech laat zich duidelijk zien tijdens BAU 2017

Dat er veel beweging is in de branche bleek tijdens de vakbeurs BAU 2017 in München, die van 16 tot en met 21 januari plaatsvond. Daar waren we met een stand vertegenwoordigd om onze veiligheidsbeglazingen in optima forma te presenteren. Met als ‘star of the show’ Contraflam®Mega en de presentatie van de Lunax Contraflam deur, de eerste brandwerende glazen deur in Europa.

Agentor Staaldag in teken van brandwering

Tijdens de Agentor Staaldag Brandwering op 16 februari mochten wij vijftig fabrikanten van stalen ramen, adviseurs en architecten verwelkomen in het Vetrotech testlaboratorium te Herzogenrath. Op het menu stond uiteraard een brandwerende test: Forster staalprofiel met Contraflam EI30 beglazing. Ook BNR nieuwsradio was van de partij en maakte een reportage over deze brandwerendheidstest.

Vetrogard Attack P6B ‘laat zich slaan’ tijdens de ICT Vakdag

Om ICT-specialisten kennis te laten maken met de nieuwe clouddienst 247Alarm van RoutIT konden ze tijdens de ICT Vakdag in Utrecht op 8 mei letterlijk alarm ‘slaan’ door op een inbraakwerend raam (Vetrogard Attack P6B) te slaan. Vervolgens ontvingen zij via een app een alarmmelding op hun smartphone. Duidelijk werd dat de Vetrogard Attack P6B tegen een stootje kan!

Met meer kennis naar huis…

Op 21 juni vond in het prachtig gerenoveerde a.s.r.-hoofdkantoor in Utrecht het Vetrotech Aluminium Gevelcongres plaats. Dankzij een compleet en interactief programma gingen de deelnemers met meer kennis en inspiratie naar huis.

Geslaagde Building Glass Europe klantendag

Klanten nog beter leren kennen, hun behoeften peilen en de klantbeleving vergroten. Dat was de insteek van de op donderdag 5 oktober door Saint-Gobain georganiseerde Building Glass Europe klantendag. Het was een zichtbaar interessante dag voor alle deelnemers.

Vetrotech Academy – SGGS trainingsdagen België

Vetrotech organiseerde op 16 november de Glassolutions dag voor de Belgische Glassolutions vestigingen. Doel van deze dag was om samen kennis en inspiratie op te doen op het gebied van brandveilige beglazing.

 

Innovaties / testen

Introductie Pyroswiss SBS

Pyroswiss SBS (Smoke Barrier System) is nog verder verbeterd. De brand- en rookwerende beglazing is ook beschikbaar in grotere formaten (tot 2500mm breed x 1800mm hoog) en kan sneller en dus kostentechnisch efficiënter geïnstalleerd worden via een bijbehorend ophangsysteem op slechts twee posities.

Steeds meer testen…

In 2017 heeft Vetrotech International meer dan 400 interne testen verwezenlijkt. Zo testten we onder meer de Contraflam®Lite EW60 Climaplus in een kozijn van Europees eikenhout, Contraflam®Mega en Contraflam® Structure EI60 (rapport FS0027). Ook is Vetroflam EW30 als vervanger van spiegeldraadglas uitvoerig getest.

 

Projecten

In 2017 hebben we bijgedragen aan talloze mooie en uitdagende projecten in Nederland en België. Het zijn er teveel om allemaal op te noemen, maar enkele projecten zijn voor ons het vermelden waard.

Rijnstraat: onze grootste beveiligingsglas project-order ooit!

De ministeries van Buitenlandse Zaken, Infrastructuur en Milieu, de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) bivakkeren in het flink gerenoveerde, voormalige VROM-gebouw aan de Rijnstraat 8 in Den Haag. Dat vraagt om optimale bescherming en veiligheid. En daar hebben we zeker voor gezorgd. Met ruim 3500m² aan kogel-, inbraak- en brandwerend glas is het zelfs onze grootste beveiligingsglas project-order ooit.

Noord-Zuidlijn Amsterdam: brandveilig glas ondergronds

Op 22 juli 2018 gaat de Noord-Zuidlijn in Amsterdam open voor het publiek. Vetrotech leverde de brandwerende veiligheidsbeglazing voor dit grote, ondergrondse bouwproject.

Veilig wonen en werken in Het Timmerhuis in Rotterdam

In dit prestigieuze woon-, werk- en cultuurcomplex zijn verschillende innovatieve glassoorten van Vetrotech toegepast. Het gebouw blinkt uit in duurzaamheid en heeft het BREEAM Excellent certificaat in de wacht gesleept.

Brandwerend glas voor Ommelander Ziekenhuis Groep

Vetrotech levert ruim 600m² brandwerend glas EW30 en EW60 alsook EI30 en EI60 voor de binnenpuien. Tevens is er ruim 100m² aan brandwerende vloer geleverd voor het nieuwe ziekenhuis in Scheemda.

FIRE- en PROTECT beglazing voor gerechtsgebouw Breda

In 2018 opent het nieuwe gerechtsgebouw in Breda haar deuren. Het wordt een veilig gebouw, mede dankzij de levering van ruim 700m² aan brandwerend (FIRE)- en beveiligingsglas (PROTECT) door Vetrotech.

Transformatie Atrium

Het Atrium in Amsterdam wordt getransformeerd. Voor de uitbreiding met twee torens heeft Vetrotech op verzoek van G&S Vastgoed gebogen, brandwerend glas ontwikkeld: Contraflam®Climaplus Contour.

Zaventem VIP Parking

Voor de gevels van de VIP Parking (Interparking) voor de luchthaven van Zaventem hebben wij 550m² Vetroflam EW60 12mm geleverd.

Brussel Europees Parlement

De leden van het Europees Parlement hebben hun hoofdkantoor in Brussel. Sinds dit jaar zitten ook zij een stukje veiliger door ruim 500m² PROTECT beglazing: Vetrogard Attack P6B en Vetrogard Bullet BR6-NS en BR6-S.

Brandwerend en PROTECT glas voor nieuwbouw EPO

Voor nieuwbouw, het ‘New Main’, van het European Patent Office (EPO) in Rijswijk hebben wij ruim 1300m² aan brandwerend en PROTECT glas geleverd. Ruim 350m² Contraflam Lite EW30 en EW60, Pyroswiss E30 en Vetrogard Attack P6B voor binnentoepassing. Daarnaast hebben wij via SGGS Direct & Gevel ruim 950m² isolatiebeglazing met een geluidseis geleverd, te weten: Vetroflam Facade EW30 en Contraflam Lite Climaplus EW30 met een speciale zonwerende coating.

 

Publicaties

In 2017 brachten wij enkele publicaties uit.

Timber Guide biedt compleet verhaal

Met de Timber Guide (versie 2) bieden we een compleet verhaal en de nieuwste standaard voor brandwerende houten puien/kozijnen met brandwerend glas.

Vuistregels NEN6069

Vetrotech heeft de vernieuwde regelgeving voor brandwerende beglazing samengevat in een aantal vuistregels, resulterend in een nieuwe brochure; de vuistregels NEN6069:2016.